Malede Alufælge – Guide September 22 2014 3 Comments

Når det kommer til dæk og fælge, er der en lang række styling muligheder. Her i artiklen fokusere vi dog på, maling af alufælge.

 

Producenterne laver i stigende grad fælge med farvemuligheder, hvor du før køb af fælgen kan bestemme farven.

En af de mest populære farver for tiden, er sorte fælge med en rød stribe langs indersiden af kanten. Der er på ingen måder noget, der afholder dig fra, selv at style din bil sådan.

Før du går i krig med at male dine fælge, bør du rense dem godt og grundigt ned. Det meste fælgrens består primært af syre og fjerner det meste skidt. Det sidste kan du fjerne ved en god gang knofedt med en god børste. Hvis der er et lag lak eller voks skal dette fjernes, ellers vil malingen ikke sidde ordentligt fast.

Når du maler fælgene, er det en god idé, at få behandlet dem mod rust eller mindre skader. Mindre skader kan slibes væk relativt let, hvorimod større skader bør repareres af en specialist.

Gå nu i gang med at male, til at starte med bør du grunde med en god metal grunder. HUSK hellere mange tynde lag, end et tykt lag. Når grunderen er tør, afdæk områder, som skal have en anden farve. Mal igen med tynde lag og undgå maling på den side der vender ind imod selve dækket.

Mange bil stylister frygter lidt, at male deres fælge fordi ridser og skader fra kantstenen vil være ekstremt synlige. Her anbefaler vi naturligvis Alloygator som fås i mange farver, men samtidig undgår du, at din styling er spildt. Hvis der endelig skulle komme ridser i din maling, så kan det nemt fikses med en lille malerpen.

Vil du give dig i kast med maling af kanten, så kan det naturligvis også gøres, langt hurtigere er det dog, at smide et sæt Alloygators på i stedet.