Google+ Nyheder – tagged "lak finish" – Alloygator

Nyheder

Sådan får du en glansfuld lak - Tips og Tricks October 13 2014 3 Comments

Vil du have en super smuk glansfuld lak som bilforhandlerne gør det. Så følg disse 4 simple steps til at få din bil til at se ud som ny!

 

  1. Vask med de rigtig rengøringsmidler

Selvom opvaskesæbe er super til at fjerne fedt, er det ikke noget du bør anvende til din bil rengøring. Ja, det fjerner skidt, møg samt gammel voks. Men det suger også alle de vigtige olier ud af lakkens glans. Anvender du det ofte forkorter du levetiden på din lak. I stedet bør du anvende bilsæbe også kaldet autoshampoo som er beregnet til biler (fås stort set alle steder). Fyld en spand med sæbe samt endnu en spand med rent vand. Brug det rene vand til at fjerne sæbe og skidt der hvor du har vasket, ellers tørre det ind igen. Når du er færdig med at vaske bilen, smid svampen i vaskemaskinen så den er helt ren.

 

  1. Fjern insekter fra bilens lak

Når du suser afsted på motorvejen med 130km/t bliver din bil forvandlet til et dartbræt for insekterne i luften. Din bils lak gør at alle insekter ikke klistre fast, men den del der gør skal du have fjernet. Vasken før fjerner overflade snavs, men smadrede insekter sidder så godt fast at de skal knubbes af. Du kan købe insektrens og særlige pads til at fjerne insekterne. Den lille pad kan bruges på flere sider indtil den er helt grå af skidt. Fortsæt til du har en krystal klar finish.

 

  1. Poler bilen

Mange bilejere forveksler polering med, at give bilen voks. Men det er to særskilte steps. Polering fjerner små urenheder og ridser, samt hæver finishen så den skinner. Voks giver mere glans og beskytter finish mod vejrliget. De fleste dropper poleringen fordi de ikke gider investere i en maskine eller gøre det i hånden. Men at polere din bils finish er nøglen til, at få den bedste glans (professionelle skipper den aldrig). Fordel lidt polish på en pad over en m2 af bilen. Lad poleringsmaskinen køre henover med lav hastighed for at fordele polishen. Herefter sætter du fart på og lader poleringsmaskinen gøre arbejdet for dig.

 

  1. Få en spejl finish med syntetisk voks

Uanset om du benytter en naturlig voks eller en syntetisk voks er det bedre end intet at bruge. Vi sværger dog til den syntetiske, primært fordi den holder længere og skal derfor ikke genbehandles så ofte som med den naturlige. Fordel voksen med en dertil egnet svamp og tør resterne af med en microfiber klud. Benyt en ren en så snart den anden ikke samler resterne længere.

 

Med disse 4 steps har du nu en super flot glansfuld lak og en bil du kan være bekendt!


Tilmeld vores nyhedsbrev